Bezinning Man, Vrouw en Ambt
Studie naar bijbeluitleg, achtergronden en gevolgen van de synode-besluiten Meppel 2017
home nieuws
werkgroepen
bronnen over ons contact
vrijdag 24 november 2017
Nieuws

Na de vorming van onze bezinningsgroep in augustus 2017 zijn diverse werkgroepen samengesteld: hermeneutiek, handreiking, revisie en voorlichting. Uiteraard hebben zij enige tijd nodig om zich te vormen en vervolgens in de materie verder te verdiepen.

Ondertussen heerst er in de kerken niet alleen veel verwarring, maar ook wordt een verbrokkeling en spanning merkbaar. Eind november werd op de laatste synodedag duidelijk dat momenteel zo’n 15% van de kerkleden voorstander is van de vrouw in het ambt, 10% is er op tegen en 40% maakt zich ernstig zorgen over de ontwikkelingen, terwijl het voor 30% geen issue is.

Die eenheid van de kerken ligt ons na aan het hart. Als kerk van Christus blijven wij alleen verbonden met onze Heer en met elkaar wanneer wij Zijn Woord liefhebben en ons door Zijn Woord laten gezeggen.

Op dit moment wordt door de werkgroepen vooral achter de schermen hard gewerkt en veel bestudeerd. Dat vraagt enige tijd. Zodra er bevindingen van werkgroepen klaar zijn voor publicatie, zullen ze op deze site verschijnen.

« Bronnen -